Puhelin- ja vidoneuvottelujärjestelmät

Ketterät puhelin- ja videoneuvottelujärjestelmät

Olemme erikoistuneet VOIP-puhelinkeskusjärjestelmien toteuttamiseen. VOIP eli voice over ip, tarkoittaa puhelujärjestelmää, jossa puhelut välitetään nettiyhteyden kautta. Mm. WhatsApp ja Facebook Messenger -puhelut perustuvat samaan tekniikkaan.

Kenelle VOIP sopii?

Useat yritykset tarvitsevat edelleen puhelinkeskusta ja esim. huone/toimitilakohtaisia puhelimia. Erityisesti yrityksille, joilla on vastaanottotoimintaa, järjestelmä on erinomainen. Myös yritykset, joilla on toimintaa usealla eri paikkakunnalla tai eri maissa, voivat tarvita puhelinkeskusta vaativaa puhelinjärjestelmää. VOIP-järjestelmä on huomattavasti edullisempi kuin perinteinen puhelinvaihde, joita puhelinoperaattorit tarjoavat.

Miten VOIP-toimii?

VOIP-järjestelmässä asiakkaan puhelu tulee pääpaikkaan, joka kääntää sen oikeaan toimipisteeseen ja oikealle henkilölle. Koska puhelut välitetään nettiyhteyden kautta, se tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki sisäpuhelut ovat ilmaisia. Jos yrityksellä toimintaa useissa maissa, sisäpuheluista ei synny lainkaan ulkomaanpuhelumaksuja. VOIP-järjestelmän ohjelmisto voidaan myös asentaa tietokoneelle, jolloin puheluita voi puhua myös etänä toimipaikasta riippumatta. Järjestelmään voidaan liittää myös kännykkäyhteyksiä. VOIP-järjestelmä sopii erinomaisesti esim. pienille ja keskisuurille yrityksille, lääkärikeskuksille tai hotelleille.

Miten VOIP toteutetaan?

Puhelinjärjestelmää varten tarvitaan operaattorilta nettiyhteys puhelinkapasiteettia varten (ns. trunkki). Varsinainen puhelinkeskus on pienikokoinen laite, joka yhdistetään omaan verkkoon. Puhelu tulee netin kautta keskukseen ja ohjautuu sieltä oikeaan numeroon.

Videoneuvottelujärjestelmät

Toteutamme yrityksille helposti toteutettavia videoneuvottelujärjestelmiä. Järjestelmää varten tarvitaan riittävän iso näyttö, tarkoitukseen soveltuva zoom- tai tavallinen kamera, hyvä kaiutin mikrofoni ja liitännät läppäreitä varten. Neuvotteluhuoneessa voi myös olla kiinteä minitietokone henkilökohtaisten läppäreiden asemesta. Tämä järjestelmä on usein helposti ja nopeasti toteutettavissa ja edullisempi, kuin varsinaiset videoneuvottelujärjestelmät. Järjestelmä soveltuu hyvin esim. 6-10 henkilön neuvottelutarpeisiin.