Serverihuone

Datavahti valitsi XCP-NG:n ja Xen Orchestran

Datavahti Oy vaihtaa kaikki järjestelmänsä palvelinhuoneissa XCP-NG pohjaisiksi vuoden 2022 aikana. Vuonna 2020 aloitettujen laajojen testauksien jälkeen ja käytyämme läpi tarjolla olevia hypervisor-järjestelmiä, päätimme korvata nykyiset VMware-pohjaiset järjestelmät. Avoimeen lähdekoodiin perustuva järjestelmä tarjoaa uskomattoman paljon ominaisuuksia, jotka ovat muissa järjestelmissä huomattavan kalliita lisenssimaksujen vuoksi. XCP-NG ja virtualisoinnin hallintaan tarkoitettu Xen Orchestra ovat todellakin lyömätön yhdistelmä.

Tällaisina aikoina, jolloin myös ICT-ratkaisujen on oltava kustannustehokkaita, tarjoaa XCP-NG ja virtualisoinnin hallintaan kehitetty Xen Orchestra erittäin vakavasti otettavan vaihtoehdon perinteisille ratkaisuille. Näiden tuotteiden avulla emme pelkästään säästä kustannuksia, vaan voimme samalla kehittää omia ja asiakkaidemme järjestelmiä tasolle, joita vain harvoilla on ollut mahdollista hankkia korkeiden lisenssimaksujen takia.

Nyt voimme rakentaa erittäin korkean tason vikasietoisia järjestelmiä, joiden toimintaan voi luottaa. Virtuaalipalvelimien varmistuksiin ei enää tarvitse etsiä kolmannen osapuolien kalliita ratkaisuja, vaan kaikki voidaan hoitaa samoilla tuotteilla, oli sitten kyseessä LAN tai WAN. Ohjelmisto- sekä tietoturvapäivityksetkin ovat helppoja klusteriympäristössä.

Meille oli ensiarvoisen tärkeää XCP-NG ja Xen Orchestraan siirtymisessä se, että järjestelmä tarjoaa edelleen tuen vanhemmille prosessoreille. Käytännössä vanhat palvelimet toimivat siis erittäin hyvin, toisin kuin muissa ratkaisuissa. Pienellä järjestelmäsuunnittelulla järjestelmästä saadaan toimiva vanhemmillakin palvelimilla.

XCP-NG ja Xen Orchestra sopivat erittäin hyvin sekä pienille, että suuremmillekin yrityksille. Ne sopivat myös henkilöille, jotka haluavat opiskella virtualisointia sekä palveluntarjoajille (MSP), jotka tarjoavat virtualisointiratkaisuja asiakkailleen. Koska kohderyhmä on laaja, niin ympäristöön on saatavana maksullisia tukipalveluja yrityksille, jotka niitä vaativat. Samat ohjelmistopaketit löytyvät toki myös avoimena lähdekoodina. Xen Orchestran pääkehittäjä VATES takaa, että koodi pysyy jatkossakin avoimena

Lue lisää tuotteista ja niiden mielenkiintoisesta historiasta xcp-ng.org sekä xen-orchestra.com

Datavahti tarjoaa konsultointia järjestelmästä kiinnostuneille.

Lisätietoja Datavahti Oy / Jari Mattila / jari.mattila@datavahti.fi +358 400 668 864

Jaa tämä uutinen

Lisää uutisia

Jari Mattila.

Datavahti täyttää 30 vuotta: ”Tietoturva on jokaisen asia”

Datavahti täyttää tänä vuonna 30 vuotta, sillä vaasalainen yritys on perustettu jo vuonna 1994. Yritys on tarjonnut pääasiallisena palvelunaan alusta saakka erilaisia tietoturvaratkaisuja asiakkailleen. Datavahdin toimitusjohtaja Jari Mattila kertoo tietoturvakentän muuttuneen vuosikymmenten aikana yllättävän vähän. Ihmisten tietoisuus uhista on kuitenkin parantunut merkittävästi: – Viruksia on tullut ja mennyt vuosien varrella, mutta se, mikä on oikeasti

Lue lisää

Datavahti sai Tiedonturvaaja-tunnustuksen vuosikymmenten pituisesta työstään

Datavahdin Jari Mattila sai kunnian alkuvuodesta vastaanottaa tunnustuksen Datavahdin omistautumisesta suomalaisten yritysten tietojen turvaamiseen. – Meillä on ollut ilo ja kunnia vahtia asiakkaidemme data- ja tietoturva-asioita kaikki nämä vuodet. Tietoturva on ollut yritykselle aina yksi tärkeimpiä asioita alusta saakka, kommentoi Mattila. Infinigate Finland Oy:n myyntijohtaja Mark Malanin jakoi WatchGuardian- eli Tiedonturvaaja- tunnustuksen yrityksen järjestämässä WatchGuard-tilaisuudessa

Lue lisää
Serverihuone

Datavahti valitsi XCP-NG:n ja Xen Orchestran

Datavahti Oy vaihtaa kaikki järjestelmänsä palvelinhuoneissa XCP-NG pohjaisiksi vuoden 2022 aikana. Vuonna 2020 aloitettujen laajojen testauksien jälkeen ja käytyämme läpi tarjolla olevia hypervisor-järjestelmiä, päätimme korvata nykyiset VMware-pohjaiset järjestelmät.

Lue lisää